MILLOIN KANNATTAA OSALLISTUA ENSIMMÄISIIN CF KISOIHIN?

03.07.2020
Eino Ansio / Karjalan Kovin 2016
Eino Ansio / Karjalan Kovin 2016

Sitten kun olet harjoitellut 5 vuotta optimaalisesti, tähdet ovat kohdillaan, saat 200kg rinnallevedosta, fran menee alle 1min ja kroppasi muistuttaa kreikkalaista veistosta. (Kuten kuvassa)

Todellisuudessa, voit mennä kisaamaan lähes samantien aloitettuasi harrastuksen, kunhan perusteet on hallussa. Omasta mielestäni moni joka tuskailee asian kanssa kehtaisiko vai ei, niin kannattaa mennä jos yhtään kiinnostaa. Kilpaileminen on hieno kokemus, sillä saat testattua nykyistä kuntoa ja siellä kohtaat omat vahvuudet sekä heikkoudet 😉

Ihan samalla tavalla kuin jotkut käyvät juoksemassa maratonin, tuskin kovinkaan monen osallistujan mielessä on kisan voittaminen? Vaan siellä ollaan mukana koska se on hieno kokemus ja siinä pääsee haastamaan itsensä. Samalla ajatuksella kannattaa lähestyä myös ensimmäisiä CF kisoja, käydään fiilistelemässä ja ottamassa kokemuksia.

Itse olin ensimmäisissä CF kisoissa vuonna 2015 (Winter War) ja siitä sai kyllä paljon motivaatiota omaan harjoitteluun. Vaikka tulos ei omaa päätä huimannut (22.sija), oli se kokemuksen arvoinen. Monta oppia tuli sieltäkin otettua.

Suomessa on paljon erilaisia kisoja ympäri vuoden, voit katsoa listaa eri kisoista Facebook ryhmässä: CF KISAKALENTERI JA TAPAHTUMAT.
Kannattaa ottaa selvää etukäteen kelle kisat ovat tarkoitettu; osa on aloittelijoita varten ja toisiin kisoihin pitää karsia sisään jne. 
Itse järjestän vuosittain Hakunila Battle parikilpailua, jota voisi kutsua avoimeksi kisaksi. Eli, kisapaikan voin lunastaa itsellensä kuka vain ja sieltä löytyy aloittelijoita ja kokeneempia kisaajia. Tarkemmat tiedot löytyy: www.hakunilabattle.fi

Jos olet kiinnostunut valmennuksesta kohti ensimmäisiä kisoja, niin kurkkaa tämä: https://www.villeviikinki.fi/team-viikinki/

NICE TO KNOW:
Käytiin hakemassa sitä fiilistä ja käytiin juoksemassa maratoni harjoittelematta vuonna 2014 Tommi Siron kanssa. Tuloksista näkyy että ei hirveästi jääty palkintopallilta, mutta tässäkin kokemuksessa on yksi erittäin tärkeä seikka. Voitin Siron sekunnilla, voin kertoa että oli tiukka sprintti lopussa mutta kaiken sen arvoinen. Ajattele itsesi tilanteeseen jossa juokset 5h44min ja häviät lopulta sekunnilla. 

  • Mr. Blogi Viikinki kiittää ajastanne ja toivottaa kaikkea hyvää!