Haluatko saavuttaa ensimmäisen Muscle upin? Näillä vinkeillä pääset alkuun!

14.02.2022
Kuva: @villetheviking
Kuva: @villetheviking

Palomiespunnerrus eli Muscle up on yksi haastavimpia liikkeitä. Kaikki harrastajathan sen haluaa saavuttaa, mutta moni miettii, että miten. Olen koonnut tähän blogiin ohjeet, kuinka edetä harjoittelun kanssa progressiivisesti. Muscle up -liikkeessä onnistumisen kannalta on tärkeää oikeanlainen tekniikka, mutta myös voimatasot tulee olla kunnossa.

Näillä neuvoilla Muscle up -liikkeesi lähtevät lentelemään!

Olen nähnyt monesti harjoiteltavan MU-liikettä kaikenlaisilla "rimpuiluvirityksillä" ilman oikeaa voimaa. Siinä kohtaa mennään perse edellä puuhun. Esimerkiksi kuminauhoille on paikkansa tekniikkaharjoittelussa. Kuitenkaan niiden voimalla ei sinne tangon päälle nousta. Mitä tapahtuu jos harjoittelet sillöin tällöin kuminauhalla muscle upia, eivätkä voimatasosi ole kunnossa? Tuleeko Muscle up, kun tarpeeksi sinnikkäästi yrittää? Ei tule. Voimatasot eivät kehity ilman jatkuvaa ja riittävää ärsykettä juuri oikeille lihasryhmille. Lue siis alhaalta step by step -ohjeet kuinka edetä kohti ensimmäistä Muscle upia.

"Sinun tulee saada ensin vähintään 5 leukaa ja 5 dippiä, jotta voit edetä seuraavaan vaiheeseen."

Kuinka sitten tehdä Muscle up?

  • Ensin voimatasot kuntoon. Sinun tulee saada ensin vähintään 5 leukaa ja 5 dippiä, jotta voit edetä seuraavaan vaiheeseen. Jos et näitä vielä saa, aloita Leuanvedot ja dipit nousuun -ohjelmasta, joka löytyy täältä.
  • Aloita Muscle up -tekniikkaharjoittelu ja samalla jatka voimaharjoittelua. Tavoitteesi on saada 10 tiukkaa leukaa ja 10 dippiä. Tässä vaiheessa voit ottaa avuksesi BAR MUSCLE UP -ohjelmani, joka on suunniteltu juuri tähän vaiheeseen. Ohjelman löydät täältä.
  • Saat ensimmäisen Muscle up -liikkeen.

Olen koostanut Muscle up tekniikkaharjoittelusta myös YouTubeen opetusvideon, klikkaa täältä auki. Ja eikun treenaamaan!